INTERVIEW MET NIELS BUIJTENDIJK

interview-buijtendijk

Ter gelegenheid van het 25 jarig bestaan van onze partner Ferney Group is er een magazine uitgebracht waarin de leden zich aan elkaar voorstellen. Hierin staat ook een interview met Niels Buijtendijk.

Niet voor niets is het motto: ‘Topmerken, kwaliteit en een persoonlijk advies’

De wieg van Buijtendijk BV stond aan de Spoorstraat in Den Helder. Adrianus Buijtendijk (1880-1956) gaf houtsnijles en begon in 1914 ook de lesbenodigdheden daarvoor te verkopen. Na meerdere verbouwingen en uitbreidingen is het originele pand in 1943 door bombardementen verwoest. In 1944 is de winkel weer heropend en heeft zo bijgedragen aan de wederopbouw van Den Helder. Na omzwervingen door Den Helder is Buijtendijk uiteinde- lijk op zijn huidige locatie terecht gekomen.

Specialisme

Aanvankelijk verkocht Buijtendijk een combinatie van huishoude- lijke artikelen voor particulieren en gereedschap en beslag voor de aannemerij. Door de komst van diverse speciaalzaken in huis- houdelijke artikelen bleek dit geen haalbare kaart meer te zijn. Daarom is het bedrijf in 1980 gestopt met de verkoop van deze artikelen en sindsdien ligt de focus op kwaliteitsgereedschap, ijzerwaren, bouwbeslag, bevestigingsmiddelen, professionele werkkleding en persoonlijke beschermingsmiddelen voor bouw en industrie. Buijtendijk BV bedient tegenwoordig vooral de zakelijke markt: zeker 95% is ‘business to business’.

Hofleverancier

In 2014 heeft het bedrijf uit handen van Burgemeester Koen Schuiling het predicaat “Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier” mogen ontvangen. Ook kreeg het bedrijf de zilveren erepenning van de gemeente Den Helder. Een predicaat waar alleen bedrijven voor in aanmerking komen die minstens 100 jaar bestaan en een vooraanstaande plaats innemen in de regio.

Webshop

Buijtendijk is een bedrijf met een ruime historie. Mede hierdoor is er een schat aan kennis en ervaring aanwezig. Deze kennis en ervaring is sinds 2015 ook online te ervaren. In de webshop is het volledige assortiment van Buijtendijk (zo’n 50.000 artikelen!) te verkrijgen. De artikelen worden door heel Nederland en in ruim 35 landen daarbuiten geleverd. En mocht de klant er in de webshop toch niet uitkomen, ook dan staan de experts van Buijtendijk klaar om hen te hulp te schieten. Niet voor niets is het motto: ‘ Topmerken, kwaliteit en een persoonlijk advies’, en dit motto geldt vanzelfsprekend zowel in de showroom als online.

Bron: Ferney Group