ONLINE KIEZEN UIT 50.000 ARTIKELEN

niels-buijtendijk

Buijtendijk BV. aan de Industrieweg 2aa, ooit opgezet door overgrootvader Adrianus; een houtsnijleraar met een ondernemersgeest en uitgebouwd door opa Freek en vader Arie, is sinds de komst van de vierde generatie, Niels Buijtendijk, verworden tot een eigentijds bedrijf voor de offshore, ­industrie, bouw en semi-overheid.

De nieuwe, goed geoliede webshop die, bediend door robots, binnen 24 uur regelt dat de bestelde goederen op de plaats van bestemming arriveren, is de kers op de taart. Voor de jonge Niels was het zo klaar als een klontje: als hij groot was zou hij in het familiebedrijf gaan werken. Na zijn ­opleiding kwam hij 12 jaar geleden in de zaak en sinds 9 jaar zijn vader en zoon gezamenlijk aandeelhouder van het bedrijf.

Volledig geautomatiseerd

Samenwerken en vernieuwen is de leest waarop Niels zijn bedrijf heeft geschoeid. Die zocht en vond hij bij de grootste Duitse inkoopcombinatie (EDE), een organisatie die volledig geautomatiseerd de bestellingen ­regelt zowel in binnen- en buitenland. “Voor ons heel fijn, want we hebben ook klanten met vestigingen buiten Nederland. Die hoeven niet uit te wijken naar andere leveranciers.” Niels vertelt dat er twee jaar is gewerkt om de webshop op te zetten en in te vullen. “We hebben ruim 50.000 artikelen online staan, allemaal gericht op de techniek. Het is mooi om te zien hoeveel klanten er gebruik van maken.

”Buijtendijk bv is aangesloten bij de Ferney Goup in Heerhugowaard deze inkooporganisatie levert twee keer in de week bestelde goederen waaronder de drie gerenommeerde eigen merken (Kelfort, Ironside en Oxloc) en maakt goede prijsafspraken met leveranciers. “Met vijftig andere technische groothandels kopen we gezamenlijk in en daardoor kunnen we scherpe prijzen hanteren. Onze klanten profiteren daar direct van. Samenwerken is een win-win situatie.”

shop.buijtendijk.nl

Bron: Uit het HOV magazine van juli 2016